Bedrijf   

Fusion Engineering

Bij Fusion Engineering werken we aan het creëren van de meest betrouwbare, flexibele en gebruiksvriendelijke flight controller voor elk type multirotor-drone. Onze visie is om dronevluchten zo veilig en betrouwbaar te maken dat deze naadloos kunnen worden geïntegreerd in ons dagelijks leven.

“Unmanned Valley is een locatie waar continu en flexibel kan worden geëxperimenteerd met drones. Door alle binnen- en buitenfaciliteiten waar getest kan worden, is Unmanned Valley de perfecte plek om vliegtests uit te voeren met de Fusion Reflex flight controller. Verder is Unmanned Valley voor Fusion Engineering de perfecte ‘hub’ om te netwerken. Doordat alle bedrijven in het Unmanned Valley-ecosysteem de focus op de drone-industrie hebben, zijn hier veel waardevolle connecties te maken.”

Hoewel dronehardware de afgelopen decennia een lange weg heeft afgelegd, realiseerden we ons dat de softwareontwikkeling achterbleef. We begonnen daarom aan een ambitieus project: drone-besturingssystemen ontwikkelen met de focus op veiligheid en betrouwbaarheid. We zijn van de grond af aan begonnen en hebben ons eigen flexibele en betrouwbare softwareplatform ontwikkeld. Bovenop dit platform hebben we innovatieve flight control algoritmen gebouwd om nauwkeurigere positionering, disturbance rejection en fouttolerantie te garanderen.

Eind maart 2021 is de eerste flight controller van Fusion Engineering gelanceerd: de Fusion Reflex Introductory Model. Dit is de eerste flight controller die gebaseerd is op INDI (Incremental Nonlinear Dynamic Inversion), een nieuwe techniek ontworpen aan de TU Delft. Op dit moment wordt de Reflex getest door meerdere internationale partners. De Reflex zal ook worden ingezet in het Nederlandse AIRTuB-programma, waar een drone wordt ontwikkeld voor inspecties en onderhoud van windturbinebladen.

Voor meer informatie, bezoek de website van Fusion Engineering.