Bedrijf   

MBO College Airport

MBO College Airport is al 27 jaar dé vakschool voor opleidingen gericht op Airport & Logistic Services en Aviation Technology op elk gewenst mbo-niveau. We richten ons op de luchthaven en de luchtvaart, inclusief Travel & Hospitality. Stage lopen doe je onder andere op Schiphol. Wij werken samen met toonaangevende bedrijven zoals KLM, dnata, Swissport en Expeditors. Naast opleidingen gericht op de luchthaven, vind je op ons college ook een breed aanbod aan logistieke opleidingen.

Unmanned Valley is de perfecte plek om drones te testen en ermee te experimenten. Dit is, vanwege de ligging van MBO College Airport zo dicht naast Schiphol, bij het college niet mogelijk. Ten tweede, met deze opleiding op Unmanned Valley zitten we dichtbij het vuur. De bedrijven om ons heen zijn allemaal dronebedrijven. We gaan voor veel interactie met de beroepspraktijk, bijvoorbeeld gastcolleges, rondleidingen en stageplekken.

Het hoofdgebouw van MBO College Airport is gelegen aan de Opaallaan in Hoofddorp, op vijf minuten OV-reisafstand van Schiphol. In het hoofdgebouw bevinden zich de meeste opleidingen gericht op de luchthaven en het toerisme. Ook de opleiding Entree Luchthaven en de niveau 2 opleidingen in de richting van Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven worden hier gegeven. We beschikken over diverse speciale ruimten waar studenten praktijkopdrachten uitvoeren. Zo is er onder andere een officieel Praktijk Examen Centrum (PEC) gevestigd voor luchthavenbeveiligers.

De Logistieke Vakschool
Op onze tweede locatie in Hoofddorp (Diamantlaan 29) moet je zijn voor gespecialiseerde opleidingen in de (Luchthaven) Logistieke Dienstverlening met daarbij een bedrijfsloods met praktijkruimten. Hierin kan je verschillende praktijksituaties oefenen zoals heftruckrijden en werken bij een bagageband. Op het voorplein staan ‘mock-ups’ (‘belly’s van vliegtuigen) waarin je logistieke werkzaamheden op de luchthaven kunt trainen.

Ben jij iemand die vooral goed leert in de praktijk? Bekijk dan zeker eens of een BBL-opleiding iets voor jou is. Wij bieden diverse BBL-opleidingen op niveau 2 aan, zoals de opleiding Logistiek Medewerker, Luchtvrachtmedewerker en Chauffeur Goederenvervoer.

Drone Engineering & Operations op Unmanned Valley
Tijdens deze mbo-4 opleiding Drone Engineering & Operations leert de student hoe men voor een opdrachtgever drones of een onderdeel daarvan ontwerpen, samenstellen en testen. De student vergaart kennis over specifieke drone-operaties en leert daarbij de vlucht vakkundig voor te bereiden en uit te voeren. Uiteraard houd men zich daarbij aan de geldende Wet- en Regelgeving. De student wordt expert in het verzamelen van (real-time) data en de verwerking hiervan, waarbij rekening gehouden wordt met de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Mijlpaal
Van spelen met drones, naar keuzedelen, naar een hoogstaande volwaardige opleiding op mbo-4 niveau (enige in Nederland) . We zijn een ROC-operator geworden die experimentele vluchten mag uitvoeren. Daarnaast zijn we erkende opleiding het certificeren van drone-piloten geworden.