Nieuws   •

17 oktober 2019

De digitale revolutie komt eraan: Do IoT Fieldlab officieel van start

Beeld: Daniel Verkijk
Het Do IoT (Delft on Internet of Things) Fieldlab richt zich op het ontwikkelen van toepassingen van het Internet of Things. 5G speekt hierbij een belangrijke rol. Unmanned Valley is een van de locaties waar deze nieuwe innovaties getest gaan worden.

Bij het Internet of Things (IoT) wisselen grote aantallen apparaten informatie uit via een draadloos netwerk, wat vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en korte reactietijd. 5G biedt deze mogelijkheid.

Binnen de TU Delft werken meerdere faculteiten (Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica; Techniek, Bestuur en Management; en Industrieel Ontwerpen) samen om zo niet alleen de technische uitdagingen op te lossen, maar ook kwesties rondom governance, design en sociale aspecten aan te pakken.

Ook voor het zogeheten tactiele internet, waarbij via het internet ook tastzin overgebracht moet worden, is 5G een voorwaarde. Daarbij kan bijvoorbeeld een chirurg op afstand een operatie uitvoeren met een robotarm.

Het nieuwe fieldlab biedt de mogelijkheden om al deze toepassingen uit te proberen, zodat snel duidelijk wordt welke innovaties werken en welke niet. Hiervoor werkt Do IoT samen met een aantal partners, waaronder Unmanned Valley voor het testen van drones en gerelateerde toepassingen.

Het Do IoT Fieldlab is opgericht door de provincie Zuid-Holland, TNO, gemeente Delft, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), gemeente Katwijk, Holland Rijnland en de TU Delft.

Voor meer informatie: www.tudelft.nl/internetofthings/fieldlab/