Faciliteiten 

5G Fieldlab

Welke type communicatietechnologie het beste past bij een toepassing hangt af van de hoeveelheid data, het energieverbruik en de frequentie waarmee data wordt verzonden. Op Unmanned Valley zijn daarom diverse netwerken beschikbaar, commercieel en (binnenkort) experimenteel.

KPN heeft op Unmanned Valley diverse netwerken beschikbaar gesteld; LoRa, LTE-M, 4G en 5G (inclusief unieke 5G-diensten zoals application priority, guaranteed bandwidth en coverage on demand). Door deze samenwerking kunnen partijen gemakkelijk allerhande sensorgerelateerde toepassingen testen en demonstreren die gebruik maken van de commercieel beschikbare KPN-netwerken.

Door de samenwerking met Do IoT Fieldlab (en hun partners) is het na de zomer ook mogelijk om in een experimentele, ultramoderne 5G communicatie-infrastructuur te testen. Zowel indoor als outdoor.

Unmanned Valley ligt buiten een CTR van actieve vliegvelden en heeft een eigen luchthavenregeling en luchthavenmeester. Hierdoor is het de enige locatie in Nederland waar continu en flexibel met drones gevlogen kan worden, ook ‘s avonds. De samenwerking met (onder andere) KPN en Do IoT Fieldlab (en hun partners) maakt van Unmanned Valley een unieke plek om drones en andere sensor-based innovaties te onderzoeken, ontwikkelen, testen en demonstreren.

Facility location