Faciliteiten 

Indoor drone center

Foto: Hans Roggen
Het indoor drone center in hangaar 1 biedt de ideale mogelijkheid om met drones te kunnen testen, opleiden en trainen. Met zijn afmetingen van 72 bij 37 meter en een hoogte van 12 meter zijn de mogelijkheden in de voormalige vliegtuighangaar zeer ruim.

Hangaar 1 biedt de gelegenheid om onbemande systemen zoals drones en gerelateerde technologieën onafhankelijk van weersomstandigheden te testen. Er is voldoende werkruimte om aanpassingen te maken, en het onderzoeksprogramma meteen weer te vervolgen. De hangaar kan volledig worden afgesloten zodat ongewenste bezoekers geen toegang hebben tijdens het testen.

Door de unieke combinatie van indoor drone center – met zijn eigen werkruimtes en briefing-/leslokalen – en de ruime beschikbaarheid van de outdoor flight box kunnen opleiders een optimale leer- en trainingsomgeving creëren.

Het indoor drone center kan vijf dagen per week gebruikt worden. Flight slots kunnen online gereserveerd worden en zijn medio 2020 voor partijen uit het ecosysteem in abonnementsvorm beschikbaar.

Vanaf eind 2020 is het mogelijk om short-stay kantoorruimte (per 3 maanden, vanaf 20m2) grenzend aan het indoor drone center te huren.

T2-vliegtuighangaar
Hangaar 1 is oorspronkelijk een zogenoemde T2-vliegtuighangaar. Dit type hangaar is in de Tweede Wereldoorlog in Engeland ontwikkeld als een demontabele en transporteerbare hangaar. Uiteindelijk zijn er enkele honderden van gebouwd. Hangaar 1 stamt uit 1944 en is in 1947 op de huidige locatie weer opgebouwd.

Facility location
Geïnteresseerd in de vestigingsmogelijkheden op Unmanned Valley? Wij helpen u graag!
Reserveer