Nieuws   •

07 juli 2020

Jos van den Boom nieuw bestuurslid Unmanned Valley

Jos van den Boom is door de TU Delft benoemd als medebestuurder van Unmanned Valley, het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen op voormalig marinevliegkamp Valkenburg. Samen met Werner Haan vormt hij het tweehoofdig bestuur van de stichting die het fieldlab leidt. Van den Boom volgt Anouschka Versleijen op, die sinds 2018 namens de universiteit bestuurslid was.

Unmanned Valley is een initiatief van de TU Delft en gemeente Katwijk, en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de EU. Sinds de oprichting van de stichting Unmanned Valley in maart 2018 zijn grote stappen gezet en is een stevig fundament gelegd voor de verdere ontwikkeling van het fieldlab.

“Nu de nieuwe huisvesting beschikbaar is en de eerste bedrijven naar het fieldlab verhuizen, breekt er een nieuwe fase aan en ontstaat er een andere dynamiek”, aldus Werner Haan, bestuurder van Unmanned Valley. “Er is nu letterlijk en figuurlijk meer ruimte om innovatieve projecten te starten, bedrijven aan te trekken en de community te bouwen die helpt om de ambitie te realiseren; Unmanned Valley laten uitgroeien tot een hotspot voor sensor-based bedrijvigheid. Met Jos halen we iemand binnen die de verbinding kan leggen naar belangrijke sectoren als lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde en robotica.”

“Met de toenemende geavanceerdheid van drone- en gerelateerde technologieën groeit de aandacht voor de ontwikkeling van innovatieve toepassingen. Mogelijkheden zijn er op tal van gebieden”, voegt Van den Boom toe. “Om het economisch en maatschappelijk potentieel ten volle te benutten, is het belangrijk dat de verschillende spelers – van ontwikkelaars tot eindgebruikers – meer samenwerken en zorgen voor kruisbestuiving. Ik wil hieraan bijdragen en kijk daarom uit naar de samenwerking met Werner, de medewerkers van Unmanned Valley én alle innovatieve partijen in en om het ecosysteem.”

Van den Boom is sinds 2002 verbonden aan de TU Delft. In verschillende rollen heeft hij incubators, fieldlabs en andere valorisatiegerelateerde initiatieven zoals YES!Delft, RoboValley, SAM|XL en Aerospace Innovation Hub helpen opzetten.

De afgelopen jaren heeft het Rijksvastgoedbedrijf de voormalige, 6.000 vierkante meter tellende, vliegtuigwerkplaats op oud-marinevliegkamp Valkenburg duurzaam gerenoveerd en getransformeerd naar een inspirerende werkomgeving voor bedrijven die actief zijn op het gebied van onbemande technologie, autonome systemen en sensoren. Deze maand verhuizen de eerste bedrijven naar Unmanned Valley.