Nieuws   •

19 maart 2018

Leidse instrumentmakers School en Unmanned Valley gaan samenwerken

De Leidse instrumentmakers School gaat startups, scale-ups en anderen die gebruik maken van Unmanned Valley ondersteunen met prototype-ontwikkeling en in andere hightechprojecten. De faciliteiten en technische kennis van de LiS en zijn studenten zijn van grote toegevoegde waarde en direct toepasbaar. Bedrijven op Unmanned Valley kunnen op een laagdrempelige manier gebruik maken van de kennis en kunde.

De Leidse instrumentmakers School is een mbo-vakschool waar studenten zich specialiseren in de precisietechniek. Het kunnen bedenken, ontwerpen, testen en toepassen van fijnmechanische technieken is een zeer gespecialiseerd en onmisbaar vakgebied voor het ontwerpen en bouwen van sensor-based toepassingen zoals drones.

In een zogenoemde ‘makerspace’ (een laboratorium, atelier, werkplaats, workshopruimte) kunnen studenten met de partijen die gebruikmaken van Unmanned Valley prototypes van bijvoorbeeld drones ontwikkelen of samenwerken in andere projecten waar sensortechnologie een rol in speelt, reparaties uitvoeren, kennis en gereedschap delen of workshops geven.

Lees hier het hele persbericht op de website van de Leidse instrumentmakers School.