Nieuws   •

28 maart 2019

Alle seinen op groen voor Unmanned Valley

Beeld: Bas Kijzers
De gemeenten Katwijk en Wassenaar, het Rijksvastgoedbedrijf en de provincie Zuid-Holland hebben de bestuurlijke afspraken over Unmanned Valley goedgekeurd. Daarmee staan nu alle seinen op groen voor de ontwikkeling van Unmanned Valley en krijgt het voormalig marinevliegkamp Valkenburg een belangrijke nieuwe bestemming.

De bijzondere locatie leent zich uitstekend voor een fieldlab waar drones en andere sensorgerelateerde technologieën en toepassingen onderzocht, ontwikkelt en getest kunnen worden.

Het akkoord van de vier betrokken partijen over onder andere het testveld (van 500 bij 500 meter), de corridor naar zee, BVLOS-vliegen en de creatie van een campusachtig bedrijventerrein maakt het voor Unmanned Valley mogelijk om zijn missie in te gaan vullen: uitgroeien tot de hotspot voor sensor-based bedrijvigheid.

Hoe? Door knowhow uit de hele keten samen te brengen en helpen om innovaties op het gebied van onbemande technologie, autonome systemen en sensoren te versnellen, te groeien en voorop te lopen in de Europese industrie.