Nieuws   •

16 maart 2019

DroneClash 2019: spectaculaire gevechten als middel om drones uit de lucht te kunnen maken

Beeld: DroneClash
Hoe haal je een drone neer? Teams uit België, Duitsland, Nederland, Verenigde Staten en Zwitserland gingen de strijd aan met elkaar, en met alle anti-dronemaatregelen die de autoriteiten kunnen bedenken. Strijdtoneel: het Indoor Drone Center van Unmanned Valley.

Het basisprincipe van DroneClash klinkt eenvoudig: haal alles uit de lucht wat niet van jou. Het gebruik van bruut geweld, vlammenwerpers en netten, praktisch alles is geoorloofd. Alleen het jammen van het signaal mag niet. Hacken, zoals het overnemen van het signaal, mag wel en wordt juist aangemoedigd.

De anti-dronecompetitie klinkt als veel plezier en een hoop spektakel, maar heeft ook een serieus aspect. Met de ontwikkeling van drones groeit ook de anti-drone-industrie. Idealiter houden deze ontwikkelingen elkaar in balans, en zorgen ze voor een verantwoord en veilig gebruik van drones.

Echter, de autoriteiten hebben nog geen wondermiddel om veilig en effectief een ongewenste drone uit de lucht te kunnen halen.

Door de slimme koppen en het enthousiasme van drone-ontwikkelaars en hobbyisten samen te brengen met de anti-drone-industrie en de eindgebruikers, kunnen anti-dronemaatregelen worden getest en verfijnd. Daarom ook dat DroneClash ondersteund werd door de Nationale Politie en het ministerie van Defensie.

De organisatie van DroneClash is in handen van de TU Delft. Interesse om deel te nemen aan de volgende editie? Stuur dan een mail naar event@droneclash.nl.