Nieuws   •

04 augustus 2022
In samenwerking met Boeing en de NAVO hebben studenten onderzoek gedaan naar nieuwe vormen van autonome dronetechnologie. Tijdens de NAVO-landen kregen tijdens de top een presentatie over hoe grote groepen drones autonoom samen kunnen werken. Het eindproduct, waarvan zowel het onderzoek als de ontwikkeling heeft plaatsgevonden op Unmanned Valley, is afgelopen week door de studenten gepresenteerd op de NAVO-top in Madrid.

Project X:

Twee studententeams kregen de kans om binnen 12 weken hun eigen projecten uit te werken op Unmanned Valley. Waar deze beoordeeld werden door een vakjury. Het winnende team mocht afgelopen woensdag hun bevindingen presenteren aan de NAVO-leiders in Madrid.

Tijdens Project X kregen de studenten de opdracht om een systeem te ontwerpen waarbij grote groepen drones samenwerken om een gemeenschappelijk doel te behalen. Deze ‘dronezwermen’ moeten in staat zijn om op te treden in gebieden die voor mensen ontoegankelijk zijn. Bijvoorbeeld om na een natuurramp mensen op te sporen.