Nieuws   •

16 mei 2020

Save the date: 28 mei, marktconsultatie Drone2Go

Beeld: Huib Kling
Drone2Go – een vervolg op de Drone Challenge 2018 – is een initiatief van vijf first responders: Rijkswaterstaat, Brandweer Nederland, Politie Nederland, ILT-Aerosensing en NVWA. Samen met de markt en kennisinstellingen onderzoeken zij de inzet van autonoom vliegende drones bij incidenten.

Namens de partners organiseert Rijkswaterstaat een marktconsultatie op 28 mei 2020 – van 13.00 tot 16.00 uur, in een digitale werkvorm.

De initiatiefnemers zien een business opportunity in de ontwikkeling van een netwerk van basisstations waar vandaan drones op afstand en zo veel mogelijk autonoom kunnen worden ingezet. Op deze wijze wordt de reactietijd verkort, vervolgacties effectiever en maatschappelijke vervolgschade kleiner.

De vijf first responders willen de Nederlandse dronesector stimuleren in hun ontwikkeling en hen extra uitdagen om vernieuwende concepten op de markt te introduceren. Door hierin gezamenlijk op te trekken, wordt een nóg grotere meerwaarde gecreëerd. Ook is aansluiting gezocht bij het Nederdrone samenwerkingsverband, een initiatief van de Koninklijke Marine met de betrokkenheid van onder andere de Kustwacht en de TU Delft.

Meer informatie: www.tenderned.nl en www.rwsinnoveert.nl.