Partner

Dutch Drone Academy

Dutch Drone Academy (DDA) is een van de eerste dronescholen in Nederland. Naast het opleiden van enkele honderden professionals per jaar, ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige leermiddelen voor het middelbaar beroepsonderwijs (drone keuzedelen), collega-dronescholen en maatwerk leeromgevingen voor multinationals die binnen Europa diensten willen ontwikkelen middels de inzet van drones.

“DDA wil bedrijven in het Unmanned Valley-ecosysteem én specifieke eindgebruikers ondersteunen en faciliteren door het ontwikkelen van leermiddelen, maatwerktrainingen en gebruikersinstructies – al dan niet digitaal. Daarnaast heeft DDA tal van mogelijkheden voor het verzorgen van testvluchten (ROC). Door de integratie van leermiddelen wil DDA een belangrijke bijdrage leveren aan het verder verhogen van een veilig en verantwoord dronegebruik binnen het Europese luchtruim.”

 

DDA is een van de weinige dronebedrijven in Nederland met de RTF-status (Registered Training Facility). Daarnaast is het bedrijf ROC-gecertificeerd (RPAS Operator Certificate) en daarmee gemachtigd met grotere drones professionele operaties uit voeren in binnen- en buiteland. Van vliegtuigrompinspectie tot concertregistratie, voor klanten zoals KLM, BBC, RTL, SBS, Twitter en Red Bull.

Via DDA’s meeste recente initiatief www.dronewijzer.nl, hebben zich al meer dan 1.000 mensen gemeld voor de nieuwe Europese drone-opleidingen die vanaf 31 december 2020 verplicht worden.

Meer informatie: www.dutchdroneacademy.com