Partner

KPN IoT

Het netwerk van Nederland. Al sinds 1881 is KPN het netwerk dat Nederlanders met elkaar verbindt. Met KPN IoT verbinden we sinds 2009 wereldwijd ook ‘dingen’. Denk hierbij aan auto’s, koffiemachines en andere slimme apparaten en objecten zoals drones.

“Het fascinerende aan de introductie van nieuwe technologie is dat we over een aantal jaren toepassingen zullen zien waarvan we nu nog géén weet hebben. Daarom willen we bedrijven in staat te stellen om nieuwe toepassingen te blijven testen en demonstreren.”

“Onze onderscheidende 5G-diensten, zoals Application Priority, Guaranteed Bandwidth en Coverage on Demand, zijn een zeer belangrijke motor achter de vernieuwing van bedrijfsprocessen en verdere digitalisering van Nederland.”

Wij investeren in technologie en netwerken die ervoor zorgen dat al die verbonden apparaten snel en betrouwbaar informatie kunnen uitwisselen. Inmiddels hebben we hiermee niet alleen veel kennis en ervaring opgebouwd, maar ook een heel ecosysteem aan partners. Zodat we onze klanten kunnen voorzien van de allerbeste IoT oplossingen.

Een van deze partners is Unmanned Valley. KPN stelt op Unmanned Valley diverse netwerken beschikbaar, zoals LoRa, LTE-M, 4G en 5G. Welk type communicatietechnologie het beste past bij een toepassing hangt af van de hoeveelheid data, het energieverbruik en de frequentie waarmee data wordt verzonden. De samenwerking met Unmanned Valley maakt het voor bedrijven mogelijk om laagdrempelig sensorgerelateerde innovaties te testen en use cases te demonstreren in samenhang met de best passende communicatietechnologie.

KPN IoT milestones
* Wereldwijd meer dan 7 miljoen KPN IoT SIMs actief
* In 2021 de langste BVLOS-vlucht over mobiele connectiviteit in Nederland gerealiseerd
* Het snelste 5G netwerk in Nederland (volgens de Ookla Speedtest Awards)
* In de top 5 van de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI)
* Medeoprichters van de IoT World Alliance en LoRa World Alliance