Partner

Leidse instrumentmakers School

De Leidse instrumentmakers School (LiS) is een mbo-vakschool voor precisietechniek waar rond de 350 studenten worden opgeleid tot (research)instrumentmakers. Vakmanschap voor innovatie!

“Bedrijven van Unmanned Valley kunnen bij de LiS terecht voor het maken van prototypen en kleine productieseries, ontwikkelopdrachten voor instrumenten en mechanieken, en na- en bijscholing op het gebied van metaal-, kunststof- en glasbewerken.”

 

De school leidt al meer dan 100 jaar (research)instrumentmakers op: vakmensen die innovatieve precisie-instrumenten en prototypes maken en ontwikkelen voor wetenschappelijk onderzoek, de hightechindustrie, de medische industrie en de lucht- en ruimtevaart.

Bij de LiS staat het praktijkonderwijs centraal. Met een uitgebreid en modern machinepark in huis worden studenten al vanaf het eerste leerjaar op de LiS intensief getraind op het gebied van metaalbewerking, bewerking van glas en andere harde materialen, optica en mechatronica. Ook leren de studenten tijdens hun opleiding en stages meer over bedrijfsprocessen, ontwerpen, construeren en de toepassingsgebieden.

De LiS staat hoog aangeschreven en is continu in contact met het beroepenveld ter waarborging van de kwaliteit van de opleiding. Afgestudeerde Lissers zijn zeer gezocht en spelen door hun hoge niveau van vakkennis, vakbekwaamheid en creativiteit een belangrijke rol in research & development.

Naast het reguliere mbo-onderwijs verzorgt LiS Academy na- en bijscholingscursussen voor technici, instrumentmakers, ingenieurs en andere belangstellenden. Vanaf leerjaar 2 werken studenten ook aan maak- en ontwikkelopdrachten voor bedrijven. Dat gebeurt onder supervisie van docent-begeleiders. Dit contractwerk loop via LiS Engineering.

Meer informatie: www.lis.nl