Partner

RoboHouse

RoboHouse is een future of work fieldlab waar makers en gebruikers van cognitieve robotica samenwerken aan gezonde, productieve relaties tussen mens en machine.

“Dynamische bedrijven, onderzoekers en studenten willen altijd graag aan de slag met de mooiste uitdagingen. Mensen staan te popelen om te gaan testen in het beschikbare luchtruim. En we zien sowieso steeds meer belangstelling voor sensorgerelateerde innovatie. Unmanned Valley maakt het letterlijk makkelijker om dingen te laten vliegen.”

 

RoboHouse werkt nauw samen met het TU Delft Robotics Institute, andere experts, ondernemers en beleidsmakers in de publieke en private sector. Dit heeft geleid tot een hoogwaardige robotica community rond de TU Delft; een regio die vanuit de hele wereld onderzoekers, studenten, bedrijven, start-ups en investeringen aantrekt.

Het is onze missie om vragen over de toekomst – van robotica en de samenleving – te onderzoeken in een praktische context, omdat we denken dat innovatie de grootste slagingskans heeft als mensen samen bouwen aan oplossingen.

Toegang tot RoboHouse
Samenwerking en co-creatie neemt allerlei vormen aan binnen RoboHouse. De drie belangrijkste manieren om met onze community kennis te maken zijn:

Faciliteiten
Bedrijven, onderzoekers en studenten kunnen nieuwe producten, diensten en oplossingen rond cognitieve robotica ontwikkelen en testen in onze working labs en maker spaces.

Workshops en events
Voor ondernemers, werknemers en innovatief talent in alle soorten en maten biedt RoboHouse workshops, en faciliteren we product presentaties en demonstraties.

Next Step programma
Samen met partnerorganisaties zoals Unmanned Valley, brengen we in ons Next Step programma mensen bij elkaar die stappen willen zetten richting beter en zinvol werk.

Mijlpalen
* Faciliteiten: working labs en maker spaces
* Accelerator: ondersteuning voor robotica starts-ups en scale-ups
* Corporate partnerships: samenwerking met onder andere Rabobank, Ahold Delhaize, Festo & ABB
* Community platform: platform voor kennisoverdracht, carrièrekansen en informatie over cognitieve robotica en samenwerking tussen mensen en machines
* Minor Robotics: onderwijsprogramma voor derdejaars bachelor-studenten van de TU Delft
* TU Delft Robotics Institute: brengt meer dan 170 robotica onderzoekers bij elkaar in één instituut
* RoboCafé: maandelijkse informele bijeenkomst voor iedereen met interesse in robotica
* Matchmaking: faciliteren van onderlinge contacten tussen bedrijven in de robotica industrie
Triple Helix Collaboration: samenwerking met beleidsmakers bij overheid en bedrijfsleven.

Meer informatie: https://robohouse.nl/