Nieuws   •

05 mei 2020

Spectaculaire droneshow door Studio Drift en Mothership bij afsluiting Bevrijdingsdag

Beeld: Ossip van Duivenbode
In Rotterdam is Bevrijdingsdag afgesloten met een indrukwekkende show van 300 lichtgevende drones. Met de performance, getiteld ‘Franchise Freedom’, brachten kunstenaarscollectief Studio Drift en creatief bedrijf Mothership een vliegend eerbetoon aan vrijheid en tegelijkertijd aan hen die dag en nacht werken voor de vrijheid en veiligheid van anderen. Hiermee onderschrijft het vliegend kunstwerk twee belangrijke grondbeginselen van de mensheid: vrijheid en gezondheid.

Franchise Freedom bestaat uit een autonoom vliegende zwerm van honderden drones en maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld algoritme dat gebaseerd is op het vlieggedrag van spreeuwen. Een van de essentiële onderdelen van het kunstwerk: ‘swarm intelligence’

Studio Drift organiseerde ook, toen in samenwerking met Intel, de eerste droneshow in Nederland – boven het IJ in Amsterdam, augustus 2018. De drones van Studio Drift dansten ook tijdens Art Basel Miami, het Burning Man-festival en boven ruimtevaartbasis Kennedy Space Center bij de viering van het vijftigjarig jubileum van de eerste maanlanding.

Meer informatie: www.studiodrift.com en www.enterthemothership.com