Nieuws   •

06 maart 2018

TU Delft en gemeente Katwijk richten de stichting Unmanned Valley op

TU Delft en de gemeente Katwijk hebben samen de stichting Unmanned Valley opgericht. Het doel is om bedrijven, kennisinstellingen en overheden in staat te stellen om voorop te blijven lopen op het gebied van onbemande systemen zoals drones en andere sensor-based technologieën en toepassingen. Hiervoor is het belangrijk om innovaties in de praktijk, buiten in alle weersomstandigheden, te kunnen testen.

De gemeente Katwijk beschikt met het voormalig marinevliegkamp Valkenburg over een unieke plek: het heeft alle benodigde ruimte voor een fieldlab en ligt in de buurt van kennisinstellingen en bedrijven die zitten te springen om een goede testlocatie.

Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Katwijk en TU Delft. Ook wordt een Raad van Advies opgericht die gevraagd en ongevraagd advies geeft. Initiatiefnemers van het eerste uur Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau en Lucas van Oostrum hebben de uitnodiging voor de Raad van Advies aanvaard en zijn daarmee als eerste toegetreden tot de Raad.

De oprichting van de stichting vloeit voort uit een bidbook voor de ontwikkeling van Unmanned Valley dat door een coalitie van private en publieke partijen dat in juni 2016 is gepresenteerd.