Nieuws   •

16 juli 2020

VNG publiceert whitepaper ‘Drones binnen de gemeente’

Overzicht vanaf tientallen meters hoogte, nieuwe perspectieven. Haarscherpe opnamen met moderne camera’s. Warmtebeeldcamera’s die zien wat je met het blote oog niet kunt zien. De toepassingen van drones zijn legio en de mogelijkheden nemen alleen maar toe. Dit biedt kansen voor gemeenten, maar ook uitdagingen. Technisch is er steeds meer mogelijk en de aanstaande invoering van EU-regelgeving jaagt vanuit de praktijk de innovatie verder aan.

Het whitepaper ‘Drones binnen de gemeente’ – geschreven door Wiebe de Jager (Dronewatch), in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag – geeft een inzicht in de toepassingen, regelgeving, privacy en handhaving van drones. Ook bevat het handvatten voor gemeenten om zelf aan de slag te gaan met drones.

De inzet van drones is in veel gevallen goedkoper en veiliger dan traditionele methoden. Ze worden in Nederland bijvoorbeeld ingezet voor verkeerstellingen, gevel- en dakinspecties, het monitoren van evenementen of opsporen van wietplantages. Op zoek naar kennis, ervaring, faciliteiten of contacten? Unmanned Valley ondersteunt beleidsmakers, uitvoerders en bestuurders graag.

Download en lees het whitepaper ‘Drones binnen de gemeente’.